Lovaink

Lovaink

Az elmúlt évek során a helyi feltételeknek megfelelő, a sajátságos terepviszonyokat bíró, az erdélyi klímát könnyedén elviselő lovakat válogattunk össze, melyek a legjobban megfelelnek a lovas túrák lebonyolítására.

Alapfeltételként tudtuk, hogy hagyományos magyar fajtájú lovakat keresünk, de minden esetben a ló saját egyénisége és karaktere volt a döntő. A hagyományos magyar fajták az évszázadok során bizonyították rátermettségüket, kitartóságukat, intelligenciájukat és teherbírásukat.

Minden lovunkat felkészítjük a túrákra, ismerik és megszokták az erdélyi terepviszonyokat. Rendszeresen képezzük őket pályán, futószáron és kézen. Terepen, túrákon kitartóak.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy mikor nem dolgoznak, lovaink a természetes életmódjukhoz legközelebbi életet éljenek. Erről bővebben a Lovaink élete címszó alatt olvashatnak.

Buzgó (2012) egy fiatal, de annál érdeklődőbb, intelligensebb Kisbéri félvér herélt, kitűnő származással. Nagy mozgással, kényelmes lovagolhatóság jellemzi.

Ismerkedésünknek külön története van, de mára már főleg csak a túravezető (kedvenc) lova. Magasabb szintű képzése elkezdődött.

Sámson (2013) és Bogáncs, két tisztavérű Gidrán herélt, 2021 tavaszán csatlakoztak az EquiTransylvania csapatához. Sámson egy erős, határozott ló.

Gidránokra jellemzően kitartó és szívós fiatal ló, kitűnő lábakkal, kényelemesen lovagolható mozgással. A román állami ménesben született és nevelkedett, erős egyéniséggel, tiszteltet parancsoló magatartással, azonnal átvette a ménesben a vezető szerepet. Nyereg alatt nyugodt, kiegyensólyozott, kitartó nyugodt vágtával.

Bogáncs édestestvére.

Bogáncs (2014) tisztavérű Gidrán herélt, Sámson testvére. 2021 tavaszán csatlakozott az EquiTransylvania csapatához, egy kitartó, erős, és nagyon gyors fiatal ló.

A Gidránokra jellemzően szívós, hosszútávon kitartó, kitűnő lábakkal, kényelemesen lovagolható mozgással. A román állami ménesben született és nevelkedett. Kedves, de öntudatos, határozott egyéniség. Tapasztalt lovasnak öröm vele lovagolni.

Ficánka (2003), román állami ménesben született Gidrán kanca, nem vesz részt a túrákban, és nincs is aktívan lovagolva, viszont nagyon fontos feladatot teljesít…

…a jövő generációért felelős. Törzskönyvezett tenyészkancaként, több csikót nevelt már életében. 2021-ben csatlakozott hozzánk, jelenleg az állami ménesben felállított Gidrán fedezőmén csikójától vemhes.

Matyi (2016) már a következő generáció tagja. Román sportló csikó, még a legelőkön szabadon szaladgál, belovaglása elkezdődött, de aktívan még nem vesz részt a túrákon.

Díjugrató bajnok román sportló apától, és Furioso North Star anyától származik, Matyi, egy igen kíváncsi, kiegyensúlyozott csikó, nagyszerű mozgással. Legelőn, szabadon nevelkedett, teljesen egészséges, stabil és ép lábakkal, nagyon igéretes fiatal ló.

Fenyves (2008) egy nagyon intelligens, érdeklődő, lovasának legkisebb jelzéseire azonnal reagáló, mindig teljesíteni akaró Kisbéri félvér kanca. Főkötő édestestvére.

Magyarországon, ugyanabban az Aranykoszorús Lótenyésztő díjat nyert Ördöngősi Ménes magántenyészetben született mint testvére, Főkötő.

Kitűnő mozgású, kitartó és gyors. Tapasztalt és igényes lovasnak nagyszerű lovaglási élményt nyújt.

Főkötő (2009), a Fenyves húga, egy energikus, de titokzatos Kisbéri félvér kanca. Néha bizalmatlanabb idegen lovasával, azonban a kedves bánásmódot hamar meghálálja.

Stabil mozgásával és kitartásával kényelmes és nagyszerű lovaglási élményt nyújt.

Az elmúlt néhány szezon szinte minden lovastúráján dolgozott, hatalmas tapasztalatot gyűjtve ezáltal. Legtöbb haladó lovas számára nagyszerű ló.

Kála (2002) a csapat igazi hölgy tagja. Kedves, engedelmes, hihetetlenül kitartó és szívós Gidrán kanca, díjugrató múlttal, a Debreceni Egyetem tenyészetéből.

Stabil mozgásával, engedelmes viselkedésével, túrában sokszáz km tapasztalattal a legtöbb haladó lovasnak kellemes lovaglást nyújt. Vágtája kényelmes, akár hosszú távon is kitartó.

Kalifa (2002) sokat tapasztalt, érzékeny tisztavérű Shagya-Arab herélt, a romániai állami tenyészetben látta meg a napvilágot.

Fiatal korában távlovas versenyeken is indult, gyors és kitartó akár hosszú távon is.

Kobak (2001), egy nagyon kedves és türelmes, toleráns tisztavérű Shagya-Arab herélt. Óriási tapasztalattal a háta mögött, vigyáz lovasára, a túrák során óvatos.

Ugyanakkor gyors vágtájú, kitartó. A legtöbb lovasnak nem okoz gondot. 2021-től már csak rövidebb túrákon dolgozik, otthon karámban gyerekeket és felnőtteket tanít lovagolni.

Némo (2011) tisztavérű Lipicai herélt.

Nagyon kedves, érzékeny ló, hihetetlen teljesítőképességgel és ellenálló szervezettel. Fiatal korára való tekintettel, tapasztalt és határozott lovast igényel.