Lovaink élete

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy lovaink a természetes életmódjukhoz legközelebb álló életet éljenek. Mikor nem dolgoznak, tágas legelőkön, csoportosan, éjjel-nappal szabadon élnek, így lehetőségük van az állandó legelésre, mozgásra, szocializálódásra. Azaz “ménesi” életet élnek.

A téli időszakra egy természetes anyagokból készült istállót (beállót) építettünk, ahol tiszta és száras körülmények közt folyik az etetés, a lovak azonban szabadon ki-be járhatnak.

Tavasztól késő őszig legelőn élnek, szabadon legelnek. Télire figyelmesen megválogatott szénát vásárolunk vagy sok esetben (akár kézzel kaszált fűből) készítünk takarmányt. Abrakot a munka függvényében kapnak, egészségi állapotuk függvényében gyógynövényeket vagy más kiegészítőket is etetünk.

Friss vizet a helyi kutakból isznak.

A rendszeres állatorvosi vizsgálatokat vagy a váratlan esetek kezelését ugyanazon állatorvos biztosítja, immunrendszerük erősítésére időnként gyógynövény keverékeket is etetünk.

Az év legnagyobb részében a lovak patkó nélkül, mezítláb járnak, a természetes körülmények közt a lovak patái extrém módon megerősödtek, és télen-nyáron, szinte bármilyen terepen biztonságosan és könnyedén lovagolhatóak. Pataápolást rendszeresen, ugyanazon képzett kovácstól kapnak.

Ugyanakkor, hosszú túrák- illetve bizonyos hegyi túrák előtt lovainkat  megpatkoljuk.

Mi, az EquiTransylvania-nál egy fenntartható, a természetet tisztelő és védő üzleti modellt próbálunk felépíteni. Helyi anyagokból építkezünk, helyben termett alapanyagokból készítjük az ételeket, helyi munkaerőt alkalmazunk és túráink során, a gazdák földjeit tiszteletben tartva, szekérutakon, legelőkön lovagolunk.